Automate your Marketing
with Womplify




 
~HaNiZaN n RaFiDaH~Sweet of Memories~


By: HaNiZaN n RaFiDaH

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]
Sunday, 2-Nov-2008 16:07 Email | Share | | Bookmark
Afdhal senyum tak nampak mata...

Hahaha..nak cakap anak sendiri ..diri sendiri pun sama..senyum memang tak nampak mata dah ...hehhe

Entry sebelum ni..gambo akmal saja... kali ni mama letak gambo afdhal... kang nanti kata tak aci lak...



gambo main basikal ni masa afdhal teman mama kat kampung... masa tu tengah tgk atukmak amik buah rambutan nak jual...suka sangat bila dapat main kat luar...yolah..kat bando main basikal pun dalam umah ..dapat peluang main luar rumah..apalagi... suka sangattt dia..sampai tak nak masuk dalam umah bila panggil.



Gambo makan telur rebus ni..masa kat umah auntie ja... masa auntie yati kawin...bila lak giliran auntie ja ..insya Allah ada jodoh nanti.. nak eat eksen nak kupas sendiri..hmm..takpelah biarlah dia xplore sikit..

Quote:
kak nurul -hehe bagus gak cadangan tu... nanti akak bisik kat telinga dia ek...
kak na- orang pakai picasa jek kak... akaknyer fotopages lagi canggih manggih


Saturday, 1-Nov-2008 15:18 Email | Share | | Bookmark
Comeback...

Huyooo..cam tak percaya lak ...sudah lama kutinggalkan fotopagesku ini... heheh...Alhamdulillah hari ni..Allah telah berikan kekuatan untuk menghapdet fotopages kesayangan kami ini...

for the first comeback , i'll introduce my second hero...akmal ..cayang anak mama... alhamdulillah kali ni berjaya fully breastfeed..chayokk!!! chayokkk!!!...terima kasih yang amat untuk abang tersayang... atas sokongan ..



Sunday, 13-Jul-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Afdhal's 2Yrs Birthday - Early celebration

 
 
 
View all 12 photos...
Birthday Afdhal jatuh pd hari Selasa, dia lak sama2 ngan mama dia berpantang kat kampung, so, abah amik kesempatan utk celebrate birthday dia awal cket sbb abah kena balik KL. Abah belikan kek aiskrim coklat.. ada gambo ultramen ngan kete.. n coklat bola... Happy tul Afdhal tgk kek tu... dia asyik nak amik bola n kete kat atas kek tu... masa nak tiup lilin tu... tak sempat nak snap gambo... afdhal dah blow the candles.. try idupkan lg sekali lilin tu... nak amik gambo lg... dia blow lg..
last2 dpt la gmbo yg tak clear sgt.. sbb mls dah nak idupkan lilin tu lg sekali...


Monday, 30-Jun-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Our New Baby - AKMAL

 
 
 
View all 10 photos...
Pengalaman nak melahirkan Akmal nie mmg lain masa nak melahirkan Afdhal. Pagi Isnin tu mama dah keluar tanda nak melahirkan. So, abah decide tak pi kerja la hari tu. Mama kata kat abah... tunggu contraction dia kerap la br pergi hospital. Tp mama tak rasa contraction yg kuat pun.. cuma rasa perut tu menegang.. tak rasa smpi ke pinggang...

Tgh hari tu.. lepas solat zohor, kami bersiap2 la nak pergi hospital. Sbb dah leh agak nak bersalin petang, kami hantar Afdhal ke rumah pakcik kat Paya Jaras. Kalo hantar nursery takut malam lak abah balik.. kesian lak kat dia.. pulak tu Afdhal demam.. tak pernah dia demam seteruk tu.. agaknye demam nak dpt adik kot..

Smpi kat SJMC dlm kul 4 ptg trus register kat labour room.. bg tau nurse tu dah keluar tanda tp tak rasa contraction.. cuma rasa baby gerak je.. nurse kata false alarm kot.. tp kami mintak nurse check bukaan.. nurse kata kalo dah lebih 3cm tak bole balik.. nurse pun check.. pastu nurse kata tak bole balik sebab dah bukak 5cm.. huhu... dah agak dah... ekekek...

Lama sungguh nak tunggu Dr Delaila smpi... nurse bukak tv kat dlm labour room tu... kita org tgk la movie tu... gelak sakan.. kelakar lak cite tu... mama lak mcm tak rasa nak bersalin je... dia pun sama gelak...

Dr Delaila datang kul 6.50 ptg pecahkan ketuban.. lepas pecahkan ketuban tu.. br la mama start rasa contraction.. Abah ajar mama cara2 tarik nafas n push.. hehe... mcm terror jer.. Abah pi solat maghrib tinggalkan mama jap.. Abah doa semoga semua nya selamat..

Dlm kul 8, mama dah tak tahan sakit dah.. mama push n push... baby pun keluar tepat kul 8.34 mlm.. Abah tgk mama mmg kuat org nye.. mama terror.. Alhamdulillah.. Allah mudahkan mama melahirkan anak.. Dr Delaila bg abah potong tali pusat.. N nurse pun pi timbang baby... 3.63kg kata nurse.. kami terperanjat gak.. haa besar gak baby nie.. Alhamdulillah... semuanya berjalan lancar...lepas dah siap azankan baby, tunggu mama masuk ward lak.. lepas mama dah dpt ward.. n dah selesai semua... abah balik amik Afdhal dekat kul 11 mlm.. mlm tu abah tdo ngan Afdhal... Afdhal still demam... Mlm tu abah tak leh tdo nyenyak sbb tuamkan badan Afdhal ngan air sejuk..

--- Nie cerita dari abah...abah tak pandai nak ngarang ayat...
tunggu mama edit la eh... dengar crite dr mama lak...eekekek ---


Friday, 20-Jun-2008 02:24 Email | Share | | Bookmark
Pi tengok baby Haikal

 
Alhamdulillah...nor cheras dah selamat dah melahirkan anak sulungnya pada 080608 ... ari tu pas checkup..pi la menjengah nor ngan anak dia kat spital putrajaya... cam muka firdaus baby Haikal ni.......jumpa zai kat sana... zai bila lagi.?? insya Allah ... tak lama jek lagi,sampaila jodoh zai..moga zai bertemu ngan pasangan hidup pada tahun ni ..amin...


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net